Зимата е  към своя края и мнозина от нас вече

...
Зимата е  към своя края и мнозина от нас вече
Коментари Харесай

10-те най-добри плажа в света за 2018 година

Зимата е  към своя края и мнозина от нас към този момент възнамеряват лятна отмора. Е, в някои елементи по света и сега е лято (дори има места с непрекъснато лято), а плажовете и морето там са безусловно на една ръка разстояние.

Днес се отдаваме на морски мисли и горещи проекти с топ дестинациите за тази година, подредени на база читателските отзиви в уеб страницата за пътувания TripAdvisor през последните 12 месеца. Вижте листата с 10-те най-хубави плажа в света за 2018 година.

10. Плая Норте (Playa Norte), Исла де Мухерес, Мексико

 10-те най-хубави плажа в света за 2018 година Прекрасен плаж с палмови дървета, покрай Канкун, Плая Норте е известен измежду велосипедисти и фенове на разходките, а в множеството места по продължение на пътя се продават чудесни локални морски блага. Плажът се смята за по-тих от други наоколо и е положително място за гмуркане с шнорхел.

9. Плая Баваро (Playa Bavaro), Баваро, Доминиканска република

 10-те най-хубави плажа в света за 2018 година С голям брой курортни комплекси и прелестен пясък, плажът Баваро е известен измежду туристите в Доминиканската република и по тази причина постоянно е претъпкан. Наблизо има голф клуб и търговски център.

8. Плажът Седемте благи (Seven Mile Beach), Негрил, Ямайка

 10-те най-хубави плажа в света за 2018 година Този плаж в миналото е бил цялостен с пирати (явно са имали добър вкус), само че през днешния ден ще намерите тук единствено фенове на слънцето и плажовете, зачетени в приятна книга, или с коктейл в ръка.

7. Плажът Клиъруотър (Clearwater Beach), Флорида, Съединени американски щати

 10-те най-хубави плажа в света за 2018 година Дългият 2,5 благи плаж във Флорида е известен за парасейлинг, ски джетове и екскурзии с лодка, където щастливите гости могат да видят делфини. Редовно класиран като един от най-хубавите плажове в Съединени американски щати, зоната за отдих Pier 60 е идеална за фамилии, има доста улични реализатори, занимания, заведения за хранене и питейни заведения.

6. Плажът Ла Конча (La Concha Beach), Сан Себастиан, Испания

 10-те най-хубави плажа в света за 2018 година Ла Конча в Сан Себастиан се смята за един от най-красивите градски плажове в Европа. Сгушен сред планините Ургул и Игуелдо, плажът има златист пясък и чиста вода и е съвършен за дълги разходки. Той е известен и за каяк и гребане.

5. Плажът Седем Мили (Seven Mile Beach), Кайманови острови

 10-те най-хубави плажа в света за 2018 година Този коралов песъчлив плаж на Големия Кайман в действителност е дълъг 6,3 благи, само че този минус е повече от обезщетен от обстоятелството, че можете да вървите умерено от единия до другия му край, тъй като е социална благосъстоятелност. Пълен с заведения за хранене, хотели и питейни заведения, Seven Mile Beach е известен денем и има оживена атмосфера през нощта. Той е подобаващ и за гмуркане с шнорхел, наоколо има и плантация за костенурки.

4. Игъл Бийч (Eagle Beach), Оранестад, Аруба

 10-те най-хубави плажа в света за 2018 година Игъл Бийч е прочут със своя мек бял пясък, гнездата на морски костенурки и дървета фофоти. През уикендите локалните идват тук да играят тенис, а за Великден имат традиция да къмпингуват на плажа.

3. Плажът Варадеро (Varadero Beach), Варадеро, Куба

 10-те най-хубави плажа в света за 2018 година Разположен в комплекса Matanzas в Куба, Варадеро има естествени забележителности, в това число пещери и кейове (малки пясъчни островчета над коралов риф). Разположен на 13-мили дълъг полуостров, характеризиращ се с меки пясъци, плажът е покрай доста хотели и девствена гора.

2. Байя до Санчо (Baia do Sancho), Фернанду ди Нороня, Бразилия

 10-те най-хубави плажа в света за 2018 година Той беше плаж номер едно в TripAdvisor за 2017 година и тази година губи шампионата, само че остава измежду най-хубавите в света с кристално чиста вода и отлични благоприятни условия за гмуркане. Плажът се намира на архипелага Фернанду де Нороня, сбирка от острови на 220 благи от бразилското крайбрежие. Те са известни с вулканични формирания като Morro de Pico и целият архипелаг е предпазен от ЮНЕСКО, с цел да предотврати повреждането на коралите. Байя до Санчо е сврян сред високи скали и до него се стига единствено след дълъг планински преход.

1. Залива Грейс (Grace Bay), Провидансиал, Търкс и Кайкос

 10-те най-хубави плажа в света за 2018 година Провидансиал е остров на Търкс и Кайкос (задморска територия на Великобритания) с едноименен град, който е ситуиран на цялата му повърхност. Това е най-големият град на островите Търкс и Кайкос с близо 31 000 души население. Обслужва се от интернационално летище. Тук се намира единствената плантация за рапани в света. Чисти води, бяла плажна линия и огромно многообразие от вили от наем и първокласни хотели – това е заливът Грейс. Тук можете да събирате витамин D под слънчевите лъчи, да плувате, да се гмуркате и да ловите риба – една същинска отмора. Плажът е предпазен от бариерен риф на разстояние от километър до морето, което понижава въздействието на Атлантическия океан. Част от Националния парк Принцеса Александра, плажът е съвършен за водни спортове, с чиста вода, без камъни или водорасли.

Източник: 10te.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР